Į svarbiausią Rusijos teatro premiją - "Auksinę kaukę" - už 2009-2010 m. spektaklius tradiciškai pretenduoja ir lietuvių teatro kūrėjai.

Geriausio dramos spektaklio kategorijoje nominuotas Rimo Tumino spektaklis "Dėdė Vania", sukurtas J. Vachtangovo teatre Maskvoje, o R. Tuminas pretenduoja į geriausio metų dramos režisieriaus titulą. Šiame spektaklyje vaidinantys aktoriai Sergejus Makoveckis ir Vladimiras Simonovas yra nominuoti geriausio aktoriaus apdovanojimui. "Dėdės Vanios" dailininkas Adomas Jacovskis yra tarp nominuotųjų į Metų scenografo titulą, taip pat spektaklis pretenduoja į geriausio šviesų dailininko apdovanojimą.

Rusijoje kuriantis lietuvių kilmės režisierius Mindaugas Karbauskis pretenduoja tapti geriausiu dramos režisieriumi už spektaklį "Lygiosios trunka akimirką" pagal iš Lietuvos kilusio, Izraelyje gyvenančio rašytojo Icchoko Mero romaną. Šiame spektaklyje Abraomo Lipmano vaidmenį sukūręs aktorius Ilja Isajevas nominuotas geriausio aktoriaus apdovanojimui.

Į geriausio režisieriaus "Auksinę kaukę" tarp 19 kandidatų šįmet taip pat yra tokie garsūs režisieriai kaip Kama Ginkas, Andrejus Mogučijus, Valerijus Fokinas, Piotras Fomenka.

"Auksinėmis kaukėmis" tradiciškai bus apdovanojama ir už mažos formos dramos spektaklį, už geriausius aktoriaus ir aktorės vaidmenis, geriausius lėlių teatro, operos, baleto, miuziklo spektaklius. 

"Auksinės kaukės" apdovanojimai bus teikiami kitų metų pavasarį Maskvoje, kur vyks ir 17-asis "Auksinės kaukės" teatro festivalis, pristatantis premijos nominantų spektaklius.

Eltos inf.
Į viršų