Iki 2015 m. dėl interneto "piratų" Europos Sąjungoje gali būti prarasta 1,2 mln. darbo vietų, rodo tyrimo, kurį atliko Paryžiaus kompanija "TERA Consultants" Tarptautinės prekybos rūmų užsakymu, rezultatai.

Analitikų vertinimu, muzikos ir kino pramonė bei programinės įrangos rinka dėl internetinio "piratavimo" patirs 240 mlrd. eurų nuostolių. Beje, pažymima, kad piratavimo mastas augs kartu su interneto auditorija ir prieinamumo prie interneto greičiu.

2008 metais sferose, susijusiose su autorine teise apsaugotų kūrinių kūryba, dirbo 14,4 mln. žmonių. Bendros Europos muzikos, kino ir programinės įrangos rinkų apimtys sudarė 860 mln. eurų. Tais pačiais metais dėl piratavimo buvo prarasta 186 tūkst. darbo vietų ir 10 mlrd. eurų.

Teisių savininkai, susipažinę su ataskaita, jau paragino Europos valdžios institucijas pašalinti spragas įstatymuose, leidžiančias vartotojams, siunčiantiems iš interneto muziką ir filmus, likti nenubaustiems.

Anksčiau autorinių teisių gynėjai kai kuriose šalyse siūlė po trijų perspėjimų išjungti iš interneto vartotojus-pažeidėjus, nelegaliai siunčiančius autorinę produkciją. Kol kas ši iniciatyva išlieka tik iniciatyva. 
ELTA 
Į viršų