Kibernetinės atakos taikiniu tapo Tarptautinio valiutos fondo (TVF) kompiuterinė sistema, rašo laikraštis "The New York Times".

Darbuotojams apie šį įsilaužimą buvo pranešta jau trečiadienį. Laikraščio duomenimis, įsilaužti į sistemas mėginta kelis mėnesius, šios atakos prasidėjo dar iki skandalo, kai Niujorke buvo suimtas dabar jau buvęs TVF vadovas Dominikas Strosas-Kanas (Dominique Strauss-Kahn).

Neįvardinti fondo šaltiniai tvirtina, kad atakai buvo gerai pasirengta ir kad ji kelia rimtą pavojų. Kol kas nepatvirtinta, kokia konkrečiai informacija pateko į nusikaltėlių rankas ir ar apskritai pateko. Kilus pavojui dėl nesankcionuotos prieigos Pasaulio bankas, kurio pastatas įsikūręs per kelią nuo TVF pastato Vašingtone, kuriam laikui atjungė fondo darbuotojams prieigą į savo sistemą. Apie mėginimus įsilaužti į Pasaulio banko tinklą nepranešama, pažymi laikraštis.

TVF atstovas Deividas Houlis (David Howley) atsisakė skelbti bet kokią informaciją apie incidentą, patikinęs žurnalistus, kad organizacija dirba įprasta tvarka. "The New York Times" šaltiniai susilaikė nuo spėjimų apie tai, iš kokios šalies galėjo būti surengta ataka.

Eltos inf.
Į viršų