Kompanija "Google" iškėlė bylą JAV valstybei, teigdama, kad ji neteisingai nebuvo įtraukta į 58 mln. JAV dolerių vertės sandorį, skirtą atnaujinti JAV vidaus reikalų departamento elektroninio pašto sistemas, praneša BBC.

Savo pateiktame ieškinyje "Google" teigia, kad penkerių metų sutarties sąlygos nurodo nesinaudoti jos prekėmis ir paslaugomis ir teikia pirmenybę konkurentei "Microsoft".

Konkursui dėl sutarties interneto paieškos milžinė nori pasiūlyti savo "Google Apps" programinę įrangą.

Tačiau, anot "Google", Vidaus reikalų departamentui buvo nurodyta naudoti tik "Microsoft" verslo programinę įrangą ir "Google" šį žingsnį pavadino "savavališku".

Vidaus reikalų departamentas, turintis apie 88 tūkst. darbuotojų, atsisakė komentuoti "Google" teisinius veiksmus.

Ieškinyje kompanija "Google" teigia, kad sutarčiai gauti buvo žadamas "pilnateisis ir atviras konkursas", tačiau jo sąlygose buvo nurodyta, kad galima naudotis tik "Microsoft Business Productivity Online Suite-Federal" programine įranga.

Tai yra specialus JAV federalinei valstybei sukurtas verslo įrankių rinkinys.

"Google" turi specialią savo programinės įrangos versiją "Google Apps for Government", sukurtą spręsti vyriausybės saugumo problemas.

Tačiau bendrovė teigia buvusi informuota, kad jos produktas nesuderinamas su departamento saugumo reikalavimais.

"Google" šį sprendimą vadina "savavališku ir kaprizingu" ir teigia, kad jis "pernelyg suvaržo konkurso rezultatus" ir nusižengia JAV įstatymams.

Bendrovė reikalauja atviro konkurso, kuris, anot "Google", "JAV mokesčių mokėtojams galėtų sutaupyti milijonus dolerių ir suteikti geresnės kokybės paslaugas".
Eltos inf. 
Į viršų