Vilnius,  (ELTA).
Lietuvos gyventojai patikimiausia ir sąžiningiausia bendrove telekomunikacijų sektoriuje laiko "Tele2", o per pastarąjį pusmetį pasitikėjimas bendrove dar labiau išaugo. Kartu pakilo ir pasitikėjimas visu telekomunikacijų sektoriumi - tai atskleidė praėjusių metų pabaigoje viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės "TNS Gallup" atliktas mobiliojo ryšio paslaugų vartotojų ir įmonių sąžiningumo indeksų tyrimas.

Iš viso telekomunikacijų sektoriumi pasitiki 43,8 proc. šalies gyventojų - 3 proc. punktais daugiau nei 2009 m. pirmoje pusėje, kai šio sektoriaus įmonėmis pasitikėjo 40,8 proc. apklaustųjų. Labiau nei telekomunikacijų įmonėmis vartotojai pasitiki tik vaistinėmis (pasitikėjimo vidurkis - 52 proc.) ir prekybos bendrovėmis (50 proc.).

55,2 proc. tyrime dalyvavusių šalies gyventojų "Tele2" įvardijo kaip patikimą ir sąžiningą įmonę. Nuo 2009 m. gegužės taip manančių gyventojų dalis padidėjo 6 proc. punktais. "Tele2" pasitikėjimo telekomunikacijų sektoriumi vidurkį lenkia 11,3 proc. punktais.

Anot "Tele 2" generalinio direktoriaus Petro Masiulio, augantį pasitikėjimą bendrove atspindi ir "Tele2" veiklos rezultatai. 2009-aisiais "Tele2" pritraukė daugiausia mobiliojo ryšio vartotojų, pasinaudojusių numerio perkėlimo paslauga. Bendrovės "Mano numeris" duomenimis, pernai iš kitų tinklų į "Tele2" perėjo 38,5 tūkst. abonentų daugiau, nei iš šio operatoriaus išėjo į kitus tinklus.

"TNS Gallup" atlikto tyrimo duomenimis, mobiliojo ryšio paslaugomis Lietuvoje šiuo metu naudojasi 92,6 proc. 15-74 metų gyventojų. 

Mobiliojo ryšio paslaugų vartotojų ir įmonių sąžiningumo indeksų tyrimas atliktas 2009 m. lapkričio mėnesį, iš viso apklausti 1027 respondentai. 
Į viršų