Didžiojoje Britanijoje pirmadienį paskelbus apie vyriausybės planus priimti interneto ir mobiliųjų telefonų kontrolės įstatymą kilo aktyvistų pasipiktinimas, skelbia CNN.

Vyriausybė nori suteikti teisę policijai ir žvalgybos agentūroms tikrinti mobiliųjų telefonų skambučius, žinutes, elektroninius laiškus ir internetinę veiklą, informavo Vidaus reikalų ministerija.

"Tai nesuteiks jiems priėjimo prie visų skambučių ar elektroninių laiškų turinio. Vyriausybė nesiekia pakeisti egzistuojančio įstatymo", - informavo ministerija, atsakinga už šalies saugumą.

Vidaus reikalų ministerijos pranešimais, naujasis pasiūlymas yra būtinas "tam tikromis aplinkybėmis tiriant rimtą nusikaltimą ar terorizmo atvejį bei siekiant apsaugoti visuomenę nuo to".

Organizacija "Open Rights Group" internete pateikė peticiją dėl šio plano.

Pirmadienį daugiau nei 13 tūkst. žmonių pateikė prašymus vyriausybei, kuriuose teigiama: "Aš nenoriu, kad vyriausybė bandytų perimti kiekvieną elektroninį laišką, socialinio portalo "Facebook" duomenis ir kitą informaciją internete".

Grupė šį planą vadina "beprasmiu, nusikaltėliams lengvai apeinamu bei neteisėtu - masinė priežiūra būtų mūsų esminių teisių į privatumą pažeidimas".

Eltos inf.

Į viršų