Vyriausiasis Britanijos policijos pareigūnas trečiadienį pareiškė, kad paauglio internetinio įsilaužėlio areštas yra "labai svarbus" tarptautinei kovai su grupuote, kuri įtariama kibernetiniais išpuoliais prieš pasaulines bendroves. Policija su JAV Federaliniu tyrimų biuru (FTB) aptiko nesenų išpuolių prieš aukšto lygio interneto tinklalapius.

Londono metropoliteno policija antradienį sulaikė devyniolikmetį įtariamąjį. Įtariamasis gyvena su mama ramiame šiaurės rytų Londono priemiestyje Vikforde.

Slapta programišių grupuotė "Lulz Security" atmetė teiginius, kad suimtasis Rajanas Klieris (Ryan Cleary) yra jų lyderis. "Lulz Security" prisiėmė atsakomybę už įsilaužimus į JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV), Britanijos organizuotų nusikaltimų agentūros ir "Sony" korporacijos tinklalapius.

Programišiai neseniai pažeidė ir Tarptautinio Valiutos Fondo (TVF), "Lockheed Martin" korporacijos, "Citigroup" bendrovės ir "Google" tinklalapių saugumą, bet jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šiuos įsilaužimus.

Eltos inf.
Į viršų