Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros "Eurostat" duomenimis, Europos Sąjungoje 2010 metais maždaug trečdalis gyventojų (31 proc.), besinaudojančių interneto paslaugomis, pranešė susidūrę su kompiuterių virusais ar kitomis kenkėjiškomis programomis ir dėl to praradę informacijos ar laiko. 

Daugiausia interneto vartotojų, susidūrusių su kompiuterių virusais ar kitomis kenkėjiškomis programomis, užfiksuota Bulgarijoje (58 proc.), Maltoje (50 proc.), Slovakijoje (47 proc.), Vengrijoje (46 proc.) ir Italijoje (45 proc.), mažiausiai - Austrijoje (14 proc.), Airijoje (15 proc.), Suomijoje (20 proc.) ir Vokietijoje (22 proc.). Lietuvoje su kompiuterių virusais ar kitomis kenkėjiškomis programomis susidūrė 34 proc. interneto vartotojų. 

Vidutiniškai 4 proc. interneto vartotojų, besinaudojusių interneto paslaugomis per praėjusius 12 mėnesių, pranešė nukentėję dėl jų asmeninės informacijos paviešinimo internetu ar kitų privatumo pažeidimų; daugiausia tokių gyventojų užregistruota Bulgarijoje ir Ispanijoje (po 7 proc.), Italijoje ir Nyderlanduose (po 6 proc.). Lietuvoje dėl to nukentėjo 2 proc. vartotojų. Per tą patį laikotarpį vidutiniškai 3 proc. interneto vartotojų patyrė finansinių nuostolių dėl nesąžiningo jų kreditinių kortelių duomenų panaudojimo; daugiausia tokių gyventojų užregistruota Latvijoje (8 proc.), Didžiojoje Britanijoje (7 proc.), Maltoje ir Austrijoje (po 5 proc.). Lietuvoje tokių vartotojų užregistruota 1 procentas.

2010 metais didžioji dalis ES gyventojų (84 proc.), interneto vartotojų, pareiškė naudoję Informacinių technologijų (IT) saugos programinę įrangą, skirtą apsaugoti jų asmeninam kompiuteriui ir duomenims. Daugiau kaip 90 proc. interneto vartotojų Nyderlanduose (96 proc.), Liuksemburge, Maltoje ir Suomijoje (po 91 proc.) naudojo IT saugos programinę įrangą, tuo tarpu Latvijoje ją naudojo 62 proc. interneto vartotojų, Rumunijoje - 64 proc., Estijoje - 65 proc., Lietuvoje - 79 procentai interneto vartotojų.

Eltos inf.
Į viršų