BBC atskleidė naują skaitmeninę naujovę, pagal kurią korporacijos internetinių tinklalapių, tokių kaip "iPlayer", vartotojai galės išsitrinti visus savo duomenis, praneša "telegraph.co.uk".

Per Oksfordo žiniasklaidos atstovų susirinkimą BBC politikos ir strategijos reikalų direktorius Džonas Teitas (John Tate) teigė, jog naujoji privilegija įsigalios per ateinančius kelis mėnesius.

Tai reiškia, jog skaitmeninių paslaugų, tokių kaip BBC "iPlayer" ir internetinio tinklalapio, vartotojai galės atsisakyti, kad kompanija išsaugotų jų duomenis.

Pasak Dž. Teito, tikimasi, jog šia naujove pasinaudos ir kitos žiniasklaidos kompanijos.

Europos Komisija trečiadienį pateikė duomenų apsaugos įstatymo pakeitimus.

Tarp duomenų apsaugos įstatymo pokyčių yra nurodoma, jog vartotojai galės lengviau prieiti prie savo duomenų bei bus lengviau juos perkelti iš vieno tiekėjo tinklalapio į kitą. Vartotojai taip pat turės teisę reikalauti, kad informacija apie juos būtų panaikinta, jeigu nėra "teisėtų pagrindų" ją išsaugoti. Be to, organizacijos turės pranešti apie duomenų įstatymo pažeidimus kaip galima greičiau - jei įmanoma, per 24 valandas. Kompanijos, kuriose yra 250 ar daugiau darbuotojų, turės paskirti už duomenų apsaugą atsakingą asmenį.

Eltos inf.
Į viršų