Už interneto laisvę kovojanti anoniminė programišių grupė ragina surengti tarptautinę protestų dieną prieš tuos, kurie bando sužlugdyti interneto puslapį "WikiLeaks", praneša BBC.

"Anonimai" išgarsėjo, kai praeitų metų pabaigoje surengė atakas prieš kreditinių kortelių milžines "Mastercard" ir "Visa".

"WikiLeaks" prašė savo rėmėjų aukoti pinigus ir taip paremti jų veiklą, tačiau "Mastercard" ir "Visa" nusprendė nutraukti mokėjimus ir taip užsitraukė anonimais pasivadinusios programišių grupės nemalonę.

"Anonimai" ragina protestuoti sausio 15-ąją. Šįkart protestai vyks ne prie kompiuterių ekranų, o gatvėse. Spėliojama, kad šį savaitgalį gali būti surengtos ir naujos atakos internete. Labiausiai tikėtina, kad naujos atakos bus surengtos prieš socialinį tinklapį "Twitter". Praeitą savaitę pasirodė pranešimai, kad Jungtinių Valstijų prašė "Twitter" suteikti informacijos apie "WikiLeaks" aktyvistus.

"Internetui reikia kovotojų ir mes pakilsime. Mes ir jūs esame "Anonimai". Pakilkite ir kovokite. Kiekviename mieste, visur", - teigiama "Anonimų" išplatintoje vaizdo žinutėje.

Eltos inf.
Į viršų