"Microsoft" duomenimis, padidėjus svarbiausių gaminių - "Windows" ir "Office" - programinės įrangos pardavimams, bendrovės pirmojo ketvirčio pelnas išaugo 51 proc., praneša CNN.

Grynasis pelnas per trijų mėnesių laikotarpį iki rugsėjo siekė 5,4 milijardo JAV dolerių.

Įplaukos išaugo 25 proc. iki 16,2 mlrd. JAV dolerio - rekordinio bendrovės pirmojo ketvirčio lygio.

Bendrovės "Microsoft" teigimu, tą patį praėjusių metų ketvirtį ji atidėjo dalį pajamų, gautų iš "Windows" pardavimų, ir jeigu nebūtų to padariusi, bendrovės grynasis pelnas būtų padidėjęs tik 16 proc.

"Windows" pardavimai pirmąjį metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, išaugo 66 proc. iki 4,8 mlrd. JAV dolerių, o "Office" ir kitų programinių įrangų pardavimai nuo praėjusių metų išaugo 14 proc. ir davė 5,1 mlrd. JAV dolerių pelno.

"Microsoft" akcijų kaina iškart po pranešimų apie ketvirtinius rezultatus išaugo 2,8 proc., o apskritai per šiuos metus jų kaina smuko 14 proc., nes investuotojai nerimauja dėl bendrovės gebėjimo prisitaikyti prie naujų technologijų galimybių.

Praėjusią savaitę netikėtai atsistatydino pagrindinis bendrovės programinės įrangos architektas Rėjus Ozis (Ray Ozzie), pareiškęs, kad bendrovė turi "žvelgti anapus kompiuterio".

Tačiau naujausi duomenys parodė geresnius nei buvo tikėtasi rezultatus.
 
Eltos inf. 
Į viršų