Niujorkas, sausio 15 d. (ELTA).
Jungtinių Valstijų fototechnikos gamintoja "Kodak" padavė į teismą JAV kompiuterių gamintoją "Apple" ir Kanados bendrovę "Research in Motion", sukūrusią "BlackBerry" komunikatorius.

Ieškinys paduotas dėl manomo technologijos, kurią anksčiau yra užpatentavusi kompanija "Kodak", panaudojimo.

"Kodak" atstovai pastebėjo, kad technologijos, naudojamos sumaniųjų telefonų "iPhone" ir "Blackberry" kamerose, leidžia iš anksto peržiūrėti vaizdus, perduoda AP.

Jie sakė kreipęsi į JAV tarptautinės prekybos komisiją, reikalaudami išimti iš prekybos sumaniuosius telefonus "iPhone" ir "Blackberry".

"Eastman Kodak Company" specializuojasi fotoaparatų gamyboje. Šiuo metu kompanija turi savo gamybos padalinių Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Europoje ir Azijoje.

Kaip žinoma, sausio 12 d. "Kodak" laimėjo prieš "Samsung" beveik dvejus metus trukusiame ginče dėl patentų. Kompanijos pasirašė sutartį dėl abipusio patentuotų technologijų, naudojamų skaitmeninių fotoaparatų gamyboje, licencijavimo. Pagal šį susitarimą "Samsung" išmokės "Kodak" tam tikrą sumą, kuri bus įskaičiuota į būsimus atskaitymus pagal patentą.

Šia sutartimi dedamas taškas tarp kompanijų kilusiame ginče dėl patentų. "Kodak" atšauks savo skundą prieš "Samsung", pateiktą JAV prekybos komisijai. Abi pusės taip pat atšauks ieškinius viena prieš kitą iš Ročesterio federalinio teismo.

Į viršų