Bendrovės "Facebook", valdančios to paties pavadinimo didžiausią pasaulyje socialinį tinklą, rinkos vertė sparčiai auga, nes investuotojai siekia įsigyti bendrovės akcijų prieš tai, kai bendrovė atliks pirminį viešą akcijų pardavimą (IPO), skelbia Britanijos finansų dienraštis The Financial Times".

"Facebook", kuri iš pradžių ketino IPO atlikti ateinančiais metais, liepos pabaigoje davė suprasti, kad vargu ar tai įvyks anksčiau bei 2012 metais. Kompanijos darbuotojams ir investuotojams buvo pasiūlyta laisvai pardavinėti "Facebook" akcijas nelaukiant IPO.

Šiuo metu viena paprastoji "Facebook" akcija kainuoja 76 JAV dolerius, o visa bendrovė vertinama beveik 33,7 mlrd. JAV dolerių. Palyginimui, liepos pabaigoje "Facebook" kapitalizacija sudarė 24,9 mlrd. JAV dolerių, o tai yra du kartus daugiau už kovą fiksuotą kainą.

Tai reiškia, kad "Facebook" pagal rinkos vertė lenkia tokias interneto milžines, kaip "eBay", kurios rinkos vertė šiek tiek viršija (30 mlrd. JAV dolerių, ir "Yahoo!" (18,07 mlrd. JAV dolerių). ELTA
Į viršų