Rytų Vokietijos Leipcigo mieste prokurorai pradėjo tyrimą dėl į viešumą iškilusio donorų organų skandalo, kuriame gydytojai įtariami manipuliacija organų laukiančių pacientų sąraše, praneša BBC.

Trys Leipcigo universitetinės klinikos organų transplantacijos centro gydytojai laikinai buvo nušalinti nuo pareigų.
Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad 38 pacientai su kepenų problemomis melagingai buvo įtraukti į sąrašą siekiant sutrumpinti eilę dėl persodinimo.
Ekspertai teigia, kad didelis konkursas tarp transplantacijų centrų gali būti to priežastis. Be kita ko, pasaulyje yra didelis donorų organų stygius.
Leipcigo klinikos valdybos direktorius Volfgangas Fleigas (Wolfgang Fleig) neatmetė, jog papirkinėjimai taip pat galėjo prisidėti prie šio skandalo.
Visi skandalo atvejai susiję su kepenų problemas turinčiais pacientais ir visi, išskyrus vieną, įvyko 2010 ir 2011 metais.
Pasak Vokietijos medikų asociacijos vadovo Franko Ulricho Montgomerio (Frank Ulrich Montgomery), tvarkos pažeidimai dabar yra "istorija", nes buvo sugriežtinta taisyklių kontrolė.
"Transplantacijos medicina dar niekada nebuvo tokia saugi, kaip šiandien", - dienraščiui "Frankfurter Allgemeine Zeitung" sakė F. U. Montgomeris ir pridūrė, kad visi įvykę neteisėti veiksmai turi būti išaiškinti.

Pagal ELTA informaciją parengė Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Į viršų