Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį patikino investuotojus, kad tęs liberalias reformas ir privatizavimą, o oponentams užsiminė, kad neleis protestams peraugti į neramumus.

Per forumą Sankt Peterburge pirmą kartą po to, kai grįžo prezidento postą, V. Putinas kreipėsi į investuotojus. Jis patikino, kad, priešingai nei yra baiminamasi, reformos bus tęsiamos. Be to, V. Putinas žadėjo kovoti su korupcija ir sumažinti Rusijos priklausomybę nuo energijos šaltinių eksporto. Jis dar kartą patvirtino, kad yra pasiryžęs vykdyti patikimą fiskalinę politiką, išlaikyti nefiksuotą valiutos kursą ir laisvus kapitalo srautus.

V. Putinas sakė, kad Rusija yra stipri valstybė ir galėtų atlaikyti dar vieną pasaulio ekonomikos krizę. Savo kalbą jis iliustravo palyginimais su kitomis valstybėmis, kurios, pasak V. Putino, yra ekonomiškai nestabilios ir išgyvena krizę.

Rusijos prezidentas taip pat sakė, kad neleis protestams nueiti per toli. Prieš prezidento rinkimus, per kuriuos V. Putinas surinko du trečdalius balsų, didžiuosiuose šalies miestuose vyko iki tol neregėto masto protestai prieš jo perrinkimą. Po rinkimų Rusijos parlamentas drastiškai padidino baudas viešąją tvarką pažeidžiantiems protestuotojams.

Į viršų