Urugvajaus prezidentas Chosė Muchika pavadino Argentinos valstybės vadovę Kristiną Kiršner "sena ragana”. Tai pranešė laikraštis "El Observador”.

Pasak leidinio, ketvirtadienį prieš prasidedant spaudos konferencijai Ch. Muchika kalbėjosi su vienu iš savo pavaldinių. Nepastebėjęs, kad mikrofonas jau įjungtas, jis pareiškė: "Ši sena ragana dar blogiau negu tas žvairys”.
Į Ch. Muchikos žodžius iškart reagavo Pietų Amerikos žiniasklaida. Ji padarė prielaidą, kad Urugvajaus lyderis turėjo omenyje Argentinos prezidentę K. Kiršner ir jos velionį vyrą Nestorą Kiršnerį (Nestor Kirchner), kuris buvo jos pirmtakas valstybės vadovo poste ir mirė 2010 metais.
Kaip rašo "Buenos Aires Herald”, Argentinos URM iškvietė Urugvajaus ambasadorių Giljermą Pomį (Guillermo Pomi) ir įteikė jam protesto notą. Be to, ministerija pavadino Urugvajaus prezidento žodžius "nepriimtinais ir įžeidžiančiais N. Kiršnerio atminimą”. Pati K. Kiršner nuo komentarų susilaikė.
Kaip praneša AFP, Urugvajaus prezidentas pareiškė, kad jo žodžiai nebuvo adresuoti K. Kiršner ir jos velioniui vyrui. Jis pridūrė, kad neketina nieko aiškinti ir teisintis.
77 metų amžiaus Ch. Muchika buvo išrinktas Urugvajaus prezidentu 2010 metais.

ELTA

 

Į viršų