2013-07-25 22

Apie 400 tūkst. Romos katalikų Brazilijoje Kopakabanos paplūdimyje Rio de Žaneire dalyvavo Pasaulio jaunimo dienos atidarymo ceremonijoje.
EPA-ELTA nuotr.

Apie 400 tūkst. Romos katalikų Brazilijoje Kopakabanos paplūdimyje Rio de Žaneire dalyvavo Pasaulio jaunimo dienos atidarymo ceremonijoje, informuoja BBC.
Pagrindinis festivalio akcentas bus popiežiaus Pranciškaus dalyvavimas ketvirtadienį. Popiežius į Braziliją atvyko pirmadienį. Tai pirmasis jo, kaip popiežiaus, vizitas užsienyje, kuris truks septynias dienas.
Jaunimo dienos festivalio atidarymo ceremonijai antradienį vadovavo Rio de Žaneiro arkivyskupas Oranis Žuao Tempestas. Jis pasveikino piligrimus, atvykusius į penkių dienų festivalį. Manoma, kad festivalyje iš viso apsilankys apie 1,5 mln. žmonių iš viso pasaulio. Popiežius, kuris yra kilęs iš kaimyninės Argentinos, antradienį nedalyvavo jokiuose viešuose renginiuose ir dieną praleido privačioje rezidencijoje. Planuojama, kad ketvirtadienį popiežius Pranciškus Kopakabanos paplūdimyje kreipsis į didžiulę piligrimų minią.
Prieš pat antradienio atidarymo ceremoniją mieste sutriko eismas. Sugedus kabeliui nebeveikė dvi Rio de Žaneiro metro linijos. Minios mišiose norėjusių dalyvauti žmonių įstrigo metro, o kiti į paplūdimį važiavo perpildytais autobusais ir taksi automobiliais.

Pagal ELTA parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų