Socialiniam tinklalapiui "Facebook" iškeltas ieškinys dėl mygtuko "patinka" ("like") ir kitų tinklalapio ypatybių, praneša BBC.

Patentų bendrovė pateikė ieškinį prieš "Facebook" mirusio olandų programuotojo Joaneso Jozefo Everarduso van der Mero vardu. Bendrovė "Rembrandt Social Media" teigia, kad tinklalapio "Facebook" sėkmė yra iš dalies paremta dviem J. J. E. van der Mero patentais, kuriuos "Facebook" naudoja be leidimo.
"Facebook" atsisakė komentuoti ieškinį ir jame išdėstytus teiginius. "Rembrandt Social Media" pateikė ieškinį federaliniam teismui JAV Virdžinijos valstijoje.
Bendrovei "Rembrandt Social Media" dabar priklauso patentai technologijų, kurias J. J. E. van der Meras prieš mirtį 2004 metais naudojo kurdamas socialinį tinklalapį "Surfbook". Olandas patentus įgijo 1998 metais, t. y. penkeriais metais anksčiau nei atsirado "Facebook".
Tinklalapis "Surfbook" buvo socialinis dienoraštis, kuriame žmonės galėjo dalintis informacija su artimaisiais ir draugais bei patvirtinti kai kuriuos duomenis paspausdami mygtuką "patinka". Dokumentuose, kuriuos teismui pateikė bendrovės "Rembrandt Social Media" advokatai, taip pat teigiama, kad "Facebook" žinojo apie šių patentų egzistavimą, nes minėjo juos savo prašymuose socialinių tinklų technologijų patentams gauti. Tame pačiame ieškinyje minima ir kita socialinės žiniasklaidos bendrovė "Add This".

ELTA

Į viršų