Kad kitais metais Brazilijoje vyksiančiam pasaulio futbolo čempionatui gerai pasirengtų ir prostitutės, Belo Horizontės mieste joms siūlomi nemokami anglų kalbos kursai, praneša agentūra AFP.

"Jos išmoks ne tik kasdieninės kalbos, bet ir techninių sąvokų, susijusių su seksualiniais santykiais", - sakė prostitučių sąjungos "Aspromig" pirmininkė Sida Vieira (Cida Vieira). Pagaliau jos juk turi sugebėti su užsienio klientais "pakalbėti apie savo fetišus".
Belo Horizontėje kitais metais vyks pasaulio futbolo čempionato pusfinalis. Anot S. Vieiros, iki šiol į specialius kalbos kursus užregistruota 20 prostitučių. Dar 300 prašymų apdorojami. Spėjama, kad paklausa gerokai viršys pasiūlą. "Belo Horizontėje yra 80 000 prostitučių - gatvėse, diskotekose, masažo salonuose, ir paklausa vis auga", - pasakojo S. Vieira.
Sekso darbininkėms nuo kovo taip pat bus siūlomi ispanų ir prancūzų kalbų kursai. Jie truks pusmetį. Kursai vyks Homoseksualų ir transseksualų sąjungos patalpose, o mokytojai kalbų mokys visuomeniniais pagrindais.
"Aspromig" siekia, kad prostitucija būtų pripažinta normalia profesija. Organizacija, be kita ko, siūlo prostitutėms nemokamą medicininę ir psichologinę priežiūrą.  

Pagal ELTA informaciją parengė Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Į viršų