2013-04-09 21

Naujasis Kipro finansų ministras Haris Georgiadas pareiškė, kad pasitraukimas iš euro zonos Kiprą nublokštų "amžius" atgal, informuoja "EUbusiness". Bendrosios Europos valiutos atsisakymas, sakė H. Georgiadas parlamento finansų komisijoje, "negali būti net diskutuojamas".
EPA-ELTA nuotr.

"Metas taisyti praeities klaidas. Metas mokėti sąskaitas. Mes galime leisti tik tuos pinigus, kuriuos turime savo kišenėse. Kito varianto neturime", - sakė ministras komisijai. Kiek anksčiau šalies centrinio banko vadovas Panicas Demetriadas apkaltino Kipro politinius vadovus dėl finansinės paramos sąlygų griežtumo.
Pagal susitarimą su Europos Sąjunga, Europos centriniu banku ir Tarptautiniu valiutos fondu, Kipras drastiškai turės sumažinti savo išsipūtusį bankų sektorių, padidinti mokesčius, apkarpyti valstybės sektoriaus darbo vietas ir privatizuoti kai kurias valstybės įmones.
"Aš suprantu tą pyktį ir nesaugumo jausmą, kurį jaučia šiuo metu mūsų gyventojai. Štai kodėl esu čia, kad pateikčiau faktus kartu su įrodymais, kad visi suprastų, kas iš tiesų nutiko", - sakė banko vadovas.
P. Demetriadas pastaruoju metu viešai kaltinamas dėl nepakankamos priežiūros priimant susitarimą dėl paramos ir dėl salos bankų sugriovimo. Vis dažniau pasigirsta reikalavimai, kad centrinio banko vadovas atsistatydintų.

Pagal ELTA pranešimus parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų