Didžiosios Britanijos princui Viljamui ir jo žmonai Keitei Midlton iki savo pirmagimio pilnametystės jo mokymuisi, priežiūrai ir kitoms išlaidoms gali tekti skirti ne mažiau kaip 1 mln. JAV dolerių. Vidutinės Londone gyvenančios šeimos išlaidos vaikui nuo gimimo iki 21 metų viso siekia apie 368 tūkst. JAV dolerių, nes tokia šeima nemoka už privačias mokyklas. Apie tai praneša "CNNMoney".

Jeigu Viljamas ir Keitė samdys auklę, kuriai vidutiniškai per metus mokama 54 tūkst. JAV dolerių, ir siųs princą į geriausius darželius, parengiamąsias mokyklas ir Itono koledžą - tuomet vien vaiko priežiūros ir mokslo išlaidos gali lengvai siekti apie 650 tūkst. JAV dolerių.
Princo maitinimui ir drabužiams per ateinančius du dešimtmečius turėtų būti skirta vidutiniškai daugiau nei 46 tūkst. JAV dolerių. Pavyzdžiui, vienas pagal užsakymą siūtas vaikiškas kostiumas iš prestižinės Londono siuvyklos "Gieves & Hawkes" kainuoja 7000 JAV dolerių. Taip pat jaunajai šeimai teks skirti nemažą sumą ir vaiko apsaugai, jei šeima reguliariai lankys Keitės tėvus Berkšyro kaime Bakelberyje.
Princo ir jo žmonos išlaidas finansuoja valstybė, be to, Viljamas gauna 65 tūkst. JAV dolerių atlyginimą iš Karališkųjų oro pajėgų. Taip pat princas Čarlzas gauna apie 30 mln. JAV dolerių per metus iš Kornvalio, vieno iš Britanijos didžiausių ir seniausių dvarų, pastatyto XIV amžiuje ir skirto teikti pajamas karališkiesiems paveldėtojams.
Visgi analitikai paskaičiavo, kad šiais metais Didžiosios Britanijos ekonomika iš šalies karališkosios šeimos uždirbs apie 2,3 mlrd. JAV dolerių, o mažojo princo gimimas šaliai suteiks dar 800 mln. JAV dolerių ilgalaikių pajamų.

Pagal ELTA parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų