Japonų pareigūnas neatlaikė įtampos: šeštadienį klaidingai išsiuntė iš anksto paruoštą įspėjimą, kad Šiaurės Korėja paleido balistinę raketą. Iš tiesų jam buvo liepta išsiųsti paklausimą dėl neseniai įvykusio žemės drebėjimo Honšiu saloje, rašo "rt.com".

87 Japonijos oro uostų biurai šeštadienį gavo elektroninius laiškus, kuriuose informuota, kad Šiaurės Korėja paleido balistinę raketą. Vėliau Japonijos transporto ministerija paaiškino, kad tokia žinutė buvo išsiųsta per klaidą.
Osakos aviacijos biuro pareigūnas ketino išsiųsti paklausimą, ar per 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimą nukentėjo kuris nors iš regione esančių oro uostų. Tačiau pareigūnas netyčia išsiuntė iš anksto parengtą įspėjimą apie Šiaurės Korėjos ataką.
Dėl klaidos buvo atidėtas mažiausiai vienas vietinis skrydis, nors klaidingas pranešimas buvo paneigtas po 6 minučių, skelbia AFP.
Penktadienį Šiaurės Korėja įspėjo, kad jos pirminis taikinys kilus karui Korėjos pusiasalyje būtų Tokijas. Anot režimo, dėl to kalta "priešiška Japonijos laikysena".

Pagal ELTA informaciją parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų