2013-01-07 14

Ispanijos karalius švenčia 75 metų jubiliejų.
EPA-ELTA nuotr.

Ispanijos karalius Chuanas Karlas pirmą kartą po dešimties metų vėl davė viešą interviu, praneša "Al Jazeera".
Nacionalinės televizijos transliacijoje penktadienį Chuanas Karlas dar kartą pakvietė ispanus susivienyti ir kartu įveikti ekonominę krizę, kuri paliko be darbo milijonus žmonių.
"Esu geros formos, energingas, tikiuosi judėti į priekį. Manau, kad Ispanija prieis prie vienos nuomonės ir įveiks mūsų laukiančius iššūkius", - teigė jis iš anksto įrašytame interviu, skirtame jo 75 metų jubiliejui.
"Labiausiai mane liūdina tai, kad milijonai šeimų negali gyventi aukštai pakelta galva, todėl daug jaunų žmonių paliko Ispaniją ieškodami darbo svetur. Šalis susidūrė su rimtomis ekonominės krizės problemomis, bet matau aiškų žmonių norą judėti toliau", - pridūrė jis. Kalbėdamas apie Katalonijos regioną, karalius atsargiai pareiškė, kad regiono norą atsiskirti sukėlė krizė, ir pabrėžė, jog Ispanijai kaip niekad reikia laikytis išvien.
Monarchas, kuriam neseniai buvo operuoti abu klubai, interviu metu savo kabinete atrodė atsipalaidavęs. Šeštadienį jam sukanka 75 metai. Jis pelnė pagarbą padėjęs Ispanijai pereiti prie demokratinio valdymo po diktatoriaus Francisko Franko mirties 1975-aisiais, o 1981 m. padėjo numalšinti ketinimus įvykdyti karinį perversmą.
Ketvirtadienį laikraščio "El Mundo" atlikta apklausa parodė, kad ispanai jo valdymą vertina pozityviai.

Pagal ELTA informaciją parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų