Rusija, atsakydama į JAV penktadienį paviešintą sąrašą pareigūnų, kuriems nebus leidžiama patekti į šalį, paskelbė panašų sąrašą su 18 amerikiečių pareigūnų pavardėmis, skelbia BBC.

Į Rusijos užsienio reikalų ministerijos sąrašą įtraukti du buvusio prezidento Džordžo V. Bušo administracijos pareigūnai, kurie neva pasisakė už labai griežtus tardymo metodus, ir du buvę Gvantanamo sulaikymo centro viršininkai. Kiti 14 sąraše esančių asmenų kaltinami pažeidę užsienyje esančių Rusijos piliečių teises.
"Sąrašų karas nebuvo mūsų pasirinkimas, bet mes negalime ignoruoti tokio šantažo",- sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.
Naujienų agentūra ITAR-TASS taip pat cituoja užsienio reikalų viceministrą Sergejų Riabkovą, kuris užsiminė apie papildomą slaptą priedą prie sąrašo su daugiau pavardžių.
Kaip jau pranešta, Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė sąrašą Rusijos pareigūnų, kuriems nebus leidžiama patekti į JAV dėl įtarimų žmogaus teisių pažeidimais.
JAV sąraše - Rusijos mokesčių ir policijos pareigūnai, kurie abejotinomis aplinkybėmis 2009 m. įkalino advokatą Sergejų Magnitskį. Advokatas juos buvo apkaltinęs korupcija.
Tačiau aukštas pareigas einantys Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmonės, kurių pavardes tikėtasi rasti JAV sąraše, į jį nėra įtraukti. Tarp jų - Rusijos generalinės prokuratūros vadovas Aleksandras Bastrikinas.

Pagal ELTA informaciją parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų