2013-01-30 42

Prezidentė Dalia Grybauskaitė už paramą Lietuvai bei asmeninį indėlį plėtojant JAV ir Lietuvos santykius padėkojo kadenciją baigiančiai JAV valstybės sekretorei Hilari Klinton.
Prezidentės spaudos tarnybos muotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė už paramą Lietuvai bei asmeninį indėlį plėtojant JAV ir Lietuvos santykius padėkojo kadenciją baigiančiai JAV valstybės sekretorei Hilari Klinton.
"JAV visuomet buvo svarbi Lietuvos partnerė ir rėmėja siekiant įtvirtinti 1990 metais iškovotą valstybingumą, siekiant sugrįžti kaip visateisei narei į tarptautinę valstybių bendriją ir įstoti į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją. Todėl man ypač džiugu, kad per pastaruosius metus JAV ir Lietuvos ryšiai sustiprėjo kaip niekada iki šiol. Būtent šiais metais glaudūs ir artimi santykiai tarp mūsų šalių virto konkrečiais projektais ir iniciatyvomis saugumo ir gynybos, transporto, energetikos ir kitose srityse", - Prezidentės spaudos tarnybos pranešime cituojama D. Grybauskaitė.
Savo laiške šalies vadovė taip pat prisiminė Vilniuje, Astanoje ir Niujorke įvykusius susitikimus su JAV valstybės sekretore bei paminėjo kartu įgyvendintą iniciatyvą - 2010 metais Lietuvoje surengtą aukšto lygio moterų pasaulio lyderių susitikimą, kuriame lygių galimybių ir lyčių lygybės klausimus svarstė daug iškilių moterų iš įvairių pasaulio šalių bei tarptautinių organizacijų.
Prezidentė taip pat palinkėjo H. Klinton kuo didžiausios asmeninės ir profesinės sėkmės.
H. Klinton iš valstybės sekretorės posto turėtų pasitraukti šiomis dienomis. Jos pareigas perims senatorius Džonas Keris.
JAV valstybės sekretorės pareigas H. Klinton ėjo nuo 2008 metų. Ją į šias pareigas paskyrė JAV prezidentas Barakas Obama, nors ši iš pradžių nenorėjo imtis šių pareigų.

Pagal ELTA ir „Šiaulių naujienų“ informaciją parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų