JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) paviešino vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kaip Rusijos agentė Ana Čapman ir kiti šalies žvalgai slapta keisdavosi informacija ir pinigais, praneša BBC.

Vaizdo įrašas paimtas iš FTB sekimo operacijos, pavadintos "Vaiduoklių istorijomis" (Ghost Stories), sukauptos medžiagos.

Rusijos agentai Jungtinėse Valstijose praleido 10 metų, bet nerasta įrodymų, kad jiems pavyko gauti kokios nors svarbios informacijos.

Rusai buvo išlaisvinti per agentų apsikeitimo operaciją Austrijos sostinėje Vienoje 2010-ųjų lapkritį.

Viename įraše matyti, kaip buvusi nekilojamojo turto agentė A. Čapman apsiperka "Macy's" parduotuvėje Niujorke ir, pasak FBT, perduoda užkoduotas žinutes netoli stovinčiam Rusijos vyriausybės pareigūnui per belaidžio ryšio tinklą.

Kitas agentas Michailas Semenka nufilmuotas slepiantis medžiagą po pėsčiųjų tiltu prie Vašingtono esančiame parke.

Dar viename įraše matyti, kaip Kristoferis Metsas (Christopher Metsos) Niujorko traukinio stotelėje paima iš Rusijos pareigūno pilną pinigų pirkinių maišelį.

FTB teigia, kad šie agentai buvo "talentų ieškotojai" - ieškoję aukštas pareigas einančių asmenų, kurie sutiktų dalintis informacija.

FTB atstovas naujienų agentūrai AP teigė, kad diena, parinkta "Vaiduoklių istorijų" medžiagos paviešinimui, su Helovinu sutapo atsitiktinai.

Eltos inf.
Į viršų