Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas griežtai atkirto į Argentinos prezidentės raginimą grąžinti Folklando salas, praneša BBC.

Kristina Fernandes de Kiršner (Cristina Fernandez de Kirchner) ragino Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Deividą Kameroną (David Cameron) laikyti 1965 metų Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos ir ginčą "spręsti derybomis". Atvirame laiške D. Kameronui, kuris buvo išspausdintas laikraščiuose "The Guardian" ir "The Independent", Argentinos prezidentė kartoja reikalavimus, kad Folklando salos, kurios Argentinoje vadinamos Malvinų salomis, atitektų Argentinai. Pasak K. F. de Kiršner, salos 19 amžiuje buvo jėga atimtos iš Argentinos.
D. Kamerono administracija teigia, kad ministras pirmininkas "darys viską, kad apsaugotų Folklando salų gyventojų interesus". D. Kamerono atstovas sakė, kad Folklando salų gyventojai parodė aiškų norą būti Didžiosios Britanijos gyventojais ir kad Argentina turėtų gerbti jų teisę rinktis. Atstovas taip pat ragino Argentiną gerbti kovo mėnesį vyksiančio referendumo dėl Folklando salų politinio statuso rezultatus.
Anksčiau paskelbtame pranešime Folklando salų valdžios atstovas teigė: "Mes nesame kolonija - mūsų santykiai su Jungtine Karalyste yra savanoriški. Kitaip nei Argentinos vyriausybė, Jungtinė Karalystė gerbia mūsų gyventojų teisę patiems spręsti savo reikalus; ši teisė yra įtvirtinta JT Chartijoje, o Argentina ją ignoruoja".

Pagal ELTA informaciją parengė Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Į viršų