Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Europos Sąjungos (ES) skaudžiai pablogintų ekonominę šalies padėtį, perspėja ryškiausi britų verslo pasaulio atstovai savo kreipimesi į šalies ministrą pirmininką Deividą Kameroną.

"Būtina veikti atsargiai ir nemėginti radikaliai pakeisti Didžiosios Britanijos padėtį ES bei tuos principus, kuriais ji paremta, tai greičiausiai ir nepavyktų, - teigiama atvirame laiške, paskelbtame sausio 9 d. britų žiniasklaidoje. - Tokie veiksmai gali ne tik sukelti grėsmę mūsų narystei ES, bet ir sukurti neapibrėžtumo atmosferą, kenksmingą ekonomikai".
Tarp pasirašiusiųjų laišką - Londono akcijų biržos generalinis direktorius Kristoferis Gibsonas-Smitas, Britų pramonės konfederacijos prezidentas Robertas Karas, "British Telecom" vadovas Maiklas Reikas ir vienos didžiausių reklamos kompanijų WPP vadovas Martinas Sorellas.
"Didžioji Britanija turi būti stiprios reformuotos ES branduoliu", - tvirtina laiško autoriai.
Anksčiau D. Kameronas skelbė, kad referendumas dėl Didžiosios Britanijos ateities ES, kurio reikalauja jo bendrapartiečiai, bus surengtas artimiausiais metais. Kartu vyriausybės vadovas pažymėjo, kad pasitraukimo iš ES variantas nesvarstomas.

Pagal ELTA informaciją parengė Mindaugas LAURINAITIS

Į viršų