2013-07-20 24

Princo Viljamo žmona Keit gimdys Šv. Marijos ligoninėje Londone.
Britai lažinasi: Keit pagimdys mergaitę ir pavadins ją Aleksandra. EPA-ELTA nuotr.

Jei tikėtume lažybų kontoromis, pirmasis princo Viljamo ir Keit kūdikis bus mergaitė. Ji vadinsis Aleksandra. Mažylė gims 3,17-3,6 kg svorio ir bus brunetė. Tokie yra dažniausi statymai Jungtinės Karalystės lažybų biuruose, praneša agentūra AFP.
"Pastaruoju metu padaugėjo spėjimų, kad karališkajai porai gims berniukas, tačiau manančiųjų, kad gims mergytė yra gerokai daugiau", - sakė Garis Bartonas iš bendrovės "Coral".
Britai nedvejoja ir dėl vardo parinkimo. Aleksandra aiškiai pirmauja prieš kitus vardus. Aleksandra yra antrasis karalienės Elžbietos II (Elizabeth) vardas.
Šiomis dienomis laukiamas kūdikio gimimas smarkiai padidino britų lažybų aistrą.
Gimstant karališkajam kūdikiui, nebus paisoma senos tradicijos - gimdyme nedalyvaus britų ministras. Vidaus reikalų ministrė Tereza Mei šypsodamasi patikino nedalyvausianti, kai pasaulio šviesą išvys Viljamo ir Keit pirmagimis. Šimtmečius Didžiojoje Britanijoje galiojo tradicija, kad gimstant potencialiam sosto įpėdiniui dalyvaudavo vidaus reikalų ministras, kad būtų užkirstas kelias galimoms apgaulėms.
Kai 1926 metais gimė karalienė Elžbieta II, jos atėjimą į pasaulį, jo žiniomis, stebėjo tuometinis vidaus reikalų ministras, sakė parlamentaras Maiklas Elis. Jis ir uždavė T. Mei klausimą, ar ji neketina daryti to paties. Ministrė rimtai, tačiau šypsodamasi pareiškė, kad jos dalyvavimas greičiausiai nėra būtinas.

Pagal ELTA parengė Lina ABROMAVIČIENĖ

Į viršų