JAV prezidentas Barakas Obama interviu žurnalui "The New Republic” prisipažino mėgstąs šaudyti. Šis pareiškimas nuskambėjo po to, kai jis sulaukė griežtos kritikos dėl savo pasiūlymo sugriežtinti ginklų kontrolę.

Pasak B. Obamos, prezidento rezidencijoje Kemp Deivide jis ir jo svečiai "visą laiką užsiima stendiniu šaudymu”. Bet jo dukterys, 11 metų Saša ir 14 metų Malija, šiose pramogose nedalyvauja.
"Ginklų kontrolės šalininkai turi labiau įsiklausyti, ką sako žmonės, kuriems šautuvo turėjimas yra šeimos tradicija”, - teigė B. Obama.
Diskusija dėl būtinumo sugriežtinti ginklų kontrolę Jungtinėse Valstijose suaktyvėjo po to, kai praėjusių metų gruodį 20 metų Adamas Lanza "Sandy Hook” mokykloje Konektikuto valstijoje nušovė 20 vaikų ir šešis suaugusiuosius.
B. Obama sausio 16 d. pasiūlė uždrausti šturmo ginklus ir dėtuves, kuriose telpa daugiau kaip 10 šovinių, sugriežtinti bausmes už nelegalią ginklų prekybą ir apskritai padaryti sudėtingesnę šaunamųjų ginklų pirkimo procedūrą. Jo pasiūlymą Senatas turi apsvarstyti sausio pabaigoje.

Pagal ELTA informaciją parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų