"Google" paviešino kartografinę informaciją apie Šiaurės Korėją, kuri iki šiol populiariame tinklalapyje "Google Maps" buvo beveik plynas laukas, skelbia BBC.

Duomenys buvo surinkti su "Google" priemonės "Map Maker" pagalba. Žmonės gali prisidėti prie duomenų kaupimo, suteikdami informacijos per šią programą.
Žemėlapio duomenys nėra plačiai prieinami Šiaurės Korėjai.
2008 metais pradėjus naudotis "Map Maker" dauguma šios programos duomenų, įskaitant Irako ir Afganistano, buvo perkelta į "Google Maps".
"Ši paslauga buvo aktyvi programoje "Map Maker" kelerius metus. Tačiau šiandien naujas Šiaurės Korėjos žemėlapis jau paruoštas ir prieinamas "Google Maps", - sakė "Google Map Maker" vyresnysis produkto vadybininkas Džajantas Misoras. - Pasaulis gali prieiti prie Šiaurės Korėjos žemėlapių, kurie suteikia gerokai daugiau informacijos ir detalių nei ankstesni".
Tai paskelbta po privataus bendrovės "Google" vadovo Eriko Šmito vizito Šiaurės Korėjoje.
Pagrindinis duomenų apie Šiaurės Korėją šaltinis buvo palydovinės nuotraukos. Šiaurės korėjiečiai neturi priėjimo prie "Google".
Bendrovės teigimu, didelė dalis pietų korėjiečių, suteikdami informacijos, padėjo sukurti praktiškus Šiaurės Korėjos žemėlapius.

Pagal ELTA ir „Šiaulių naujienų“ informaciją parengė Ieva MAČIULYTĖ

Į viršų