Pagrindinio priėmimo į universitetus ir kolegijas pirmajame etape gausiausio norinčiųjų studijuoti būrio sulaukė Vilniaus universitetas. Sudaryti studijų sutartis jame pakviesti 4 247 jaunuoliai, tarp kurių — ir būsimieji VU Šiaulių akademijos studentai.

Šie metai yra pirmieji, kai Vilniaus universitetas priima studentus VU Šiaulių akademijoje, kuri grįžo kaip vienas pagrindinių Lietuvos pedagogų rengimo centrų.

Įstojusių į valstybės finansuojamas vietas laukia tikslinės stipendijos

Papildomas priėmimas, kuris vyks rugpjūčio 13–16 dienomis, yra puiki galimybė VU Šiaulių akademijoje pasirinkti pedagogines studijų programas bei pretenduoti į papildomai skirtas valstybės finansuojamas studijų vietas. Į jas įstoję studentai visą studijų laikotarpį kas mėnesį gaus net 300 eurų tikslines stipendijas.

„Šiauliuose pedagogai rengiami jau daugiau kaip 70 metų. Pedagogika yra tas dalykas, dėl kurio studijos Šiauliuose iki šiol buvo labiausiai vertinamos ir žinomos, ypač — dėl pradinio ugdymo pedagogikos, ikimokyklinio ugdymo, specialiosios pedagogikos ir logopedijos. Šios krypties specialistai Lietuvos mokyklose yra itin laukiami“,— sako VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė.

Stojantiesiems į pradinio ugdymo pedagogikos ir ikimokyklinio ugdymo, specialiosios pedagogikos ir logopedijos, muzikos pedagogikos, kūno kultūros ir sporto pedagogikos studijų programas ir motyvacijos vertinimas vyks prašymų teikimo metu — rugpjūčio 14–16 d. Tiems, kas laikė motyvacijos vertinimą pagrindiniame etape, laikyti iš naujo nereikia.

Šiauliai — pedagogų rengimo centras

Pasak R. Bilbokaitės, Šiauliuose yra sutelktas geriausių mokslininkų ir praktikų židinys, pedagogų rengimo mokslinė mokykla, todėl studentas turi į ką lygiuotis bei galimybę mokytis iš geriausiųjų. Akademija kviečiasi savo srities ekspertus iš kitų VU padalinių bei kitų universitetų, taip pat iš užsienio.

„Apie 80 proc. Šiaurės Lietuvos švietimo sistemos darbuotojų yra baigę pedagogikos mokslus būtent Šiauliuose. Studentai iš visos Lietuvos dažnai renkasi specialiąją pedagogiką, muzikos ir sporto pedagogikas, nes akademija turi senas šių dalykų mokytojų rengimo tradicijas ir aukštą reputaciją“, — sako dr. R. Bilbokaitė.

Vilniaus universitetas yra pirmasis ir didžiausias Lietuvos universitetas, įsikūręs Vilniuje ir turintis padalinius Kaune ir Šiauliuose — Kauno fakultetą ir Šiaulių akademiją. VU yra šalies lyderis absoliučioje daugumoje mokslo ir studijų krypčių. QS pasaulio universitetų reitinge (QS World University Rankings 2022) VU užima rekordiškai aukštą 400-ąją vietą — tai geriausias kada nors pasiektas Lietuvos universitetų įvertinimas pasauliniame QS universitetų reitinge.

„Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto“ Nr. 09.3.1-ESFA-V-738-03-0001. Projektas finansuojamas iš Europos socialinio fondo.

Vilniaus universiteto informacija

REKLAMA

Į viršų