Aukštabalio gyvenamojo rajono pietrytinės dalies gyventojai jau gali jungtis prie naujai įrengtų vandentiekio ir nuotekų tvarkymo tinklų ir naudotis sukurta infrastruktūra. Statybos inspekcija kovo 24 d. patvirtino, kad tinklų statyba šiame individualių gyvenamųjų namų rajone yra užbaigta ir tinklus galima eksploatuoti.

Nutiesta beveik 10 km naujų vamzdynų

Įgyvendinat UAB „Šiaulių vandenys“ vykdomą projektą „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Šiaulių miesto Aukštabalio gyvenamojo rajono pietrytinėje dalyje“, nauji vamzdynai buvo nutiesti Aukštabalio, Statybininkų, Baltų, Rambyno, Pikeliškės, Tauro ir Išradėjų gatvėse. Iš viso paklota 4,33 km vandentiekio ir 5,14 km nuotekų tinklų, įrengtos 3 požeminės nuotekų perpumpavimo siurblinės. Įrengiant tinklus gatvėse, nutiesti vandentiekio įvadai ir nuotekų išvadai iki kiekvieno sklypo ribos. Statybų rangovas UAB „SROS“ darbų atliko už 983,34 tūkst. eurų (be PVM).

Užbaigus darbus, centralizuotai teikiamos paslaugos tapo prieinamos 66 esamiems namų ūkiams, taip pat sudaryta galimybė prisijungti dar apie 70 perspektyvinių namų ūkių.

Projektas įgyvendintas vadovaujantis 2017 m. liepos 27 d. Šiaulių miesto savivaldybės tarybos patvirtintu „Šiaulių miesto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros specialiojo plano keitimu“. UAB „Šiaulių vandenys“ projektą vykdė iš uždirbto pelno. Šiaulių miesto savivaldybė pritarė šioms investicijoms bei, skirstydama 2017 ir 2018 metų pelną, dalį lėšų skyrė būtent šiems darbams.

Gyventojai jau gali jungtis ir sudaryti paslaugų teikimo sutartis

Projekto metu nuo naujai įrengtų vamzdynų gatvėje buvo nutiestas vandentiekio įvadas ir nuotekų išvadas iki sklypo ribos. Dabar savininkams reikia pasirūpinti tinklų paklojimu savo sklypo ribose. Dėl šiuo metu susidariusios ekstremalios situacijos ir paskelbto karantino šalyje, UAB „Šiaulių vandenys“ supaprastino prisijungimo reikalavimus ir tvarką. Ši tvarka skelbiama bendrovės interneto svetainėje Prisijungimo reikalavimai ir tvarka

Jei gyventojai jau pasiklojo vandentiekio ir nuotekų atšakas iki savo namų, gali kreiptis į UAB „Šiaulių vandenys“ Klientų aptarnavimo tarnybą ir sudaryti geriamojo vandens tiekimo ir / ar nuotekų tvarkymo paslaugų sutartį. Daugiau informacijos taip pat yra minėtoje supaprastintoje prisijungimo tvarkoje.

Primename, kad karantino laikotarpiu bendrovė klientus aptarnauja tik nuotoliniu būdu ir prašo gyventojų visus dokumentus pateikti elektroniniu paštu, kurie yra nurodyti prisijungimo tvarkoje. Daugiau informacijos tel. (8 41) 59 22 62 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UAB „Šiaulių vandenys“ informacija

Į viršų