Artėja liepos 6-oji – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Šiais metais galėsime ne tik paminėti liepos 6 d., bet ir pasidžiaugti ilguoju savaitgaliu. Nusprendėme paklausti šiauliečių ir miesto svečių, ką jie ruošiasi veikti ilgąjį savaitgalį. Dauguma respondentų teigė, jog neliks Šiauliuose ir išvyks. Vieni važiuos prie jūros, kiti – prie ežerų, kiti liks namuose.

Dalia: „Važiuosime prie jūros“
– Važiuosime į Šventąją prie jūros. Taip pat pramogausime su šeima. Pagalvosime, ar liepos 6-ąją švęsti patriotiškai.

Raminta: „Laukiame svečių“
– Laukiame svečių. Atvyks giminaičiai, pažįstami į svečius. Planuojame gal kur nors nuvažiuoti, nors blogi orai dabar, bet planų turime. Yra daug rūpesčių, greitai vestuvės, todėl patriotiškai nešvęsime. Nelabai akcentuojame liepos 6 d. šventę.

Indrė: „Dirbsiu“
– Dirbsiu, labai liūdnai švęsiu. Praėjusiais metais nedirbau, buvo susirinkusi kaimo bendruomenė, dainavome, šokome. Visada paminime liepos 6 d., jei turime galimybę, visada einame į renginius, giedame himną. Praėjusiais metais visi su vėliavėlėmis susirinkome ir giedojome.

Evaldas: „Man visi savaitgaliai ilgi“
– Man visi savaitgaliai ilgi. Savaitgalis tikrai nebus ypatingas. Mano nuomone, karalius Mindaugas elgėsi negražiai, skriaudė Lietuvos gyventojus, grobė jų žmonas. Už tuos dalykus buvo nukirsdintas. Negerai atrodo Lietuvos Respublika, kuri garbina karaliaus karūnavimą, kuris neaišku kada įvyko. Tai yra pajuoka iš demokratijos. Himną gal giedosiu, o gal ir ne.

Tomas: „Išvažiuosiu į Lenkiją“
– Išvažiuoju į Lenkiją, tai nebus patriotiška kelionė. Paprasčiausiai vežu keleivius į Gdanską. Ne kiekvienais metais tenka iškeisti ilgąjį savaitgalį į darbą. Liepos 6 d. mūsų šeimai yra šventė. Vėliavą namuose iškeliame, himną giedame.

Ričardas: „Važiuosiu į Palangą“
– Važiuosiu į Palangą, nueisime prie jūros. Patriotiškai nežadame paminėti liepos 6 d., bet dar pagalvosime apie tai. Man tai nėra šventė, tik eilinė laisva diena, nors himno giedojimas daug ką žmonėms reiškia. Mindaugų taip pat neieškome.

Irena: „Būsiu namuose“
– Būsiu namuose viena pati, nes esu pensininkė. Nieko įdomaus neveiksiu. Namuose pagiedosiu himną su kaimynais. Man ši šventė yra patriotiška, ne tik eilinė diena.

Kazimiera ir Aleksandras: „Ką gali veikti tokiame amžiuje“
– Ką čia gali veikti tokiame amžiuje, vos pajudame. Himną giedoti yra kam ir be mūsų. Mūsų jaunystėje tokių progų nebuvo, turbūt nepriaugome iki to. Dabar gyvename ir tiek, visiems pritariame. Himną giedame, bet namuose su kaimynais.

Virginijus: „Vyksiu į Vilnių“
– Vyksiu į Vilnių, bet jau seniai masinėse šventėse nedalyvauju, tiesiog noriu asmeniškai išjausti tai, kas man yra svarbu. Su vietiniu traukinuku kelias dienas keliausiu į Marcinkonis, po apylinkes vaikščiosiu pėstute. Himną giedosiu girioje kartu su dar vienu likusiu stumbru, lape, vilku ir kiškiais.

Živilė: „Negalvojome dar apie tai“
– Net nežinau, negalvojome dar apie tai. Liepos 6 d. man bus atostogos, bet tai reiškia daugiau, virpina širdį, kai giedame himną ar iškeliame vėliavą. Šventė yra šventė, nors Mindaugų giminėje neturime.

Loreta: „Važiuosiu į Platelius“
– Važiuosiu su šeima ir draugais į Platelius prie ežero. Giedosiu himną Plungės miesto centre. Man  liepos 6 d. yra šventiškesnė nei įprasta diena. Kiekvienais metais paminiu išskirtinai. Man labai patinka Šiauliai, vien atvažiuoju prasivaikščioti šiuo bulvaru. Patinka, kad vyksta renovacija, kertami medžiai, atsiveria miesto veidas. Kiti pyksta, o man patinka.

Daina: „Dar nesugalvojau“
– Ilgąjį savaitgalį dar nesugalvojau, ką veiksiu, žinoma, kad patriotiškai švęsime. Giedosime būtinai, gal namie, jei niekur neišeisime. Nueisiu į renginius, pereisime pro bulvarą. Liepos 6 d. man reiškia daugiau nei įprasta diena, nes čia mūsų šaknys, kurios ateina iš labai toli. Ši šventė  svarbi kiekvienam lietuviui.

Į viršų