Dabar vyksta XXI pasaulio futbolo čempionatas, kuriame dalyvauja 32 komandos. Nusprendėme paklausti šiauliečių ir miesto svečių, ar jie stebi pasaulio futbolo čempionatą. Dauguma apklaustų respondentų įnirtingai stebi varžybas, turi savo favoritus, bet moterys nelabai domisi šia sporto šaka. Joms labiau patinka krepšinis. Šiauliečių ir miesto svečių nuomone, pasaulio futbolo čempionatą galėtų laimėti Meksika, Portugalija ar Vokietija.

Antanas: „Žiūriu, palaikau Portugaliją“
– Žiūriu, palaikau Portugaliją, nes ten yra „auksinis berniukas“. Taip pat komanda visai neblogai lošia. Rusai, mano nuomone, yra pagyrūnai. Labai gražiai žaidė Kolumbija, nesvarbu, jog  pralaimėjo, bet pasakiškas buvo žaidimas. Man gražus futbolas yra tada, kai vyrai sugeba vienas kitam gerai kamuolį paduoti, svarbu techniškumas.

Elvyra: „Nežiūriu“
– Nežiūriu, nes seniai buvau įsijungusi televizorių. Futbolu kaip sportu nesidomiu. Vasarą nėra kada įsijungti televizorių, nes esu iš kaimo, reikia dirbti. Labiau domiuosi krepšiniu, svarbiausia, kad žaistų Kauno „Žalgiris“.

Algis: „Retkarčiais žiūriu“
– Retkarčiais žiūriu. Palaikau Angliją, nes patinka jų žaidimas. Kroatai dar gerai žaidžia. Man maloniau žiūrėti, kai vyrai žaidžia techniškai. Rusija kovodama su Urugvajumi net nemėgino žaisti, taip pažaistų ir Lietuva. Sunku pasakyti, kas laimės.

Aida: „Nežiūriu“
– Nežiūriu, vyras kažkiek žiūri. Tik negalėčiau pasakyti, kad labai daug. Aš pati labiau domiuosi krepšiniu, nes laukti, kol įmuš įvartį, man yra labai sunku. Lietuvos krepšinis yra anšlaginis, žinome, kad su futbolu Lietuvoje  sunkiau.

Marius: „Kažkiek pažiūriu“
– Kažkiek pažiūriu. Palaikau Meksikos komandą, gerą žaidimą jie demonstruoja. Rusija iš pradžių žaidė visai neblogai, bet, manau, greitai jų žaidimas baigsis. Šiais metais yra labai neprognozuojamas čempionatas, sunku būtų pasakyti, kas laimės. Neinu ir į lažybų punktus, nes labai rizikinga spėti. Bandyčiau prognozuoti Meksikai aukščiausią vietą.

Nikolas: „Nežiūriu“
– Nežiūriu, nes nepatinka man ši sporto šaka. Šioje sporto šakoje, mano nuomone, yra per daug vaidybos, veiksmo. Aš nesuprantu šios sporto šakos.

Genutė: „Nelabai žiūriu“
– Aš nelabai žiūriu, vyras labiau. Jis palaiko Vokietiją. Kai vyras žiūri futbolą, aš skaitau knygą. Kartais prisijungiu prie vyro pažiūrėti, bet nesu labai didelė sirgalė. Man labiau patinka krepšinis, bet jei Lietuva dalyvautų pasaulio futbolo čempionate, gal tada dažniau žiūrėčiau futbolą.

Monika: „Nėra galimybės žiūrėti“
– Nežiūriu, nėra galimybės žiūrėti, neturiu tam laiko, nes dirbu. Neskaitau ir naujienų apie futbolą. Mano močiutė žiūri pasaulio futbolo čempionatą, tai ji man viską papasakoja. Ji labai domisi sportu.

Vytautas: „Žiūriu, palaikau Vokietiją“
– Žiūriu, palaikau Vokietiją, nes ši šalis nenervina. Negaliu žiūrėti, kai žaidžia tamsiaodžiai. Nors, mano nuomone, jie ir nugalės. Esu emocionalus, nervinuosi, kai nepavyksta įmušti įvarčio.

Milda: „Nežiūriu“
– Nežiūriu, nesiseka būti tuo metu, kai rodo futbolo varžybas. Naujienų taip pat neskaitau, labiau krepšiniu domiuosi. Draugas žiūri futbolą, bet nežinau, ką jis palaiko. Jei Lietuva dalyvautų pasaulio futbolo čempionate, tai bent iš patriotizmo žiūrėčiau.

Neringa: „Nežiūriu“
– Nežiūriu, net vyras mano nežiūri. Mums labiau patinka krepšinis. Taip pat ir naujienų neskaitome, nesidomime rezultatais, neturime ir savo favoritės. Jei žaistų Lietuva, tada pagalvotume, ar verta žiūrėti.

Agnė: „Taip, žiūriu“
– Aš už Vokietiją, pati mokausi vokiečių kalbos, man ta šalis yra artimesnė. Žaidimas šiais metais jų nėra labai geras, jie geriau žaidžia, kai yra užspausti į kampą. Smagu žiūrėti, kaip žaidžia islandai, danai. Rusija man nelabai patinka. Kai jie žaidė su Urugvajumi, tai nebuvau už rusus. Nesitikėjau, kad Iranas taip gerai sužais su portugalais, galėjo juos ir išmesti. Man smagiau, kai prastesnės komandos laimi. Labiausiai įsiminė Švedijos ir Vokietijos rungtynės, nesitikėjau, kad švedai pirmieji įmuš įvartį. Mano manymu, nugalės šalis iš Europos.

Į viršų