Vasaros sezonas daugeliui yra atostogų metas. Vieni joms jau pradeda ruoštis iš anksto, planuoja tolimas keliones, o kitiems užtenka pabūti namie ar nuvažiuoti prie Baltijos jūros. Nusprendėme paklausti šiauliečių ir miesto svečių, kokios bus jų atostogos. Vieni teigė, jog jų  atostogos jau praėjo, tačiau aplankė tokias šalis, kaip Turkiją, Ispaniją. Kiti ruošiasi keliauti tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Tačiau buvo ir tokių, kurie žada likti namuose arba net neturi laiko atostogoms, nes tenka dirbti.

Irena: „Atostogauju jau dabar“
– Atostogauju jau dabar. Jos dar tik prasidėjo. Atostogauju Lietuvoje, nes dirbu Anglijoje. Pasisvečiuosiu pas artimuosius, pasižiūrėsiu, kaip atsinaujina miestas. Dabar miestas nebėra toks judrus koks buvo, sumažėjo žmonių. Prie jūros nevažiuosiu, nes pati prie jos gyvenu. Turiu nedaug laiko, daugiau pabūsiu su mama kaime. Ten atsipūsime, bus smagu gamtoje.

Giedrė: „Planuoju du kartus nuvažiuoti į Klaipėdą“
– Planuoju su draugėmis du kartus nuvažiuoti į Klaipėdą, nueisime prie jūros. Neseniai buvau Turkijoje, o rudenį gal dar važiuosiu į Ameriką. Kiekvienais metais stengiuosi atostogauti, pernai buvau Milane, Ibizoje. Noriu bent savaitę ar dvi praleisti turiningai. Taip pat keliauju ir Lietuvoje. Patinka nuvažiuoti į Molėtus, Biržus, Pakruojį, aplankyti Tauragnų ežerą. Su bendradarbiais keliaujame į pažintines ekskursijas.

Zigmas: „Planuoju važiuoti į Prahą“
– Planuoju važiuoti į Prahą. Šią kelionę pasiūlė draugai, todėl neatsisakėme. Mano žmona viską organizavo. Galvojame apžiūrėti Karolio tiltą, pilį, prūsų urvus. Pirmą kartą važiuosiu į Prahą. Mėgstu pažintines, turistines atostogas, man smagiau yra kažką pamatyti. Kiekvienais metais stengiuosi atostogauti.

Dalia: „Tikriausiai namuose“
– Nežinau, tikriausiai namuose. Savaitgaliais važiuoju prie jūros. Laukiu anūko ir atostogos šiais metais bus ramios. Mėgstu pakeliauti, bet viskas yra pagal galimybes. Pati norėčiau nuvažiuoti į  šiltus kraštus, pamatyti Tailandą, Australiją. Tiesiog norėčiau pamatyti kitą kultūrą, kuri būtų ne Europos Sąjungoje, nes joje jau keliavau.

Nerijus: „Šiais metais niekur neatostogausiu“
– Neplanuoju, šiais metais niekur neatostogausiu, nes turiu labai daug darbų, neturiu laiko. Šiais metais taip atsitiko, kad atostogų neturėsiu. Man pačiam labiau patinka ramesnės atostogos, pabūti su vaikais. Mes stengiamės važiuoti į Ventspilį. Į tolimesnes šalis nevažiuojame, nes dar maži vaikai.

Viktorija: „Važiuosime į Lietuvos pajūrį arba pas močiutes“
– Atostogas planuojame. Yra variantų, bet nesinori patirti streso su vaiku. Bus gerai ir Lietuvos pajūris ar pas močiutes pabūti. Visą laiką mėgome labai aktyvias atostogas, bet dabar mūsų Dominyka mus truputį nuslopino ir leidžia apžiūrėti, kas  gražu Lietuvoje. O joje variantų labai daug. Yra kur nuvykti, ką pasižiūrėti.

Rūta: „Važiuosime į Lenkiją“
– Planuojame surengti audringą architektų šventę Lenkijoje. Važiuosime LDK keliais. Bus trys dienos tikrų atostogų, po to – darbas. Jei važiuoju atostogauti, tai patinka ką nors pamatyti, sužinoti, išmokti, nemėgstu tik gulėti paplūdimyje. Norėčiau nukeliauti dviem mėnesiams į Lotynų Ameriką, bet nėra tiek laiko. Keliauju su šeima: su savo vyru, sese ir jos vyru. Atostogaujame be jaunimo, nes paskui jaunimą sunku suspėti.

Antanas: „Planuojame važiuoti į kalnus“
– Galvojome nuvažiuoti į Baltarusiją, bet planuojame važiuoti į kalnus. Labiau patinka aktyvesnės atostogos, bet galima pernakvoti ir vieną dieną pajūryje. Tačiau už tuos pačius pinigus galima daug daugiau pamatyti, nei nuvažiavus į Palangą. Keliauju su šeima, su draugais, vienas nekeliauju. Labiausiai norėčiau nuvažiuoti į Antarktidą.

Danguolė: „Planuoju atostogauti Šiauliuose“
– Planuoju atostogauti Šiauliuose. Pensininkui nėra iš ko atostogauti. Pabūsiu sode, darže. Patinka nuvažiuoti į Birštoną. Jaunystėje daug keliaudavome po Sovietų Sąjungą.

Rima: „Buvau Ispanijoje“
– Jau atostogavau, buvau Ispanijoje, nes ten turiu galimybę apsistoti nemokamai. Ten važiavau jau antrą kartą. Man patinka aktyvios atostogos, kai galiu išsinuomoti automobilį, visur keliauti, važiuoti, atrasti, apžiūrėti. Aplankyti muziejus, apžiūrėti gamtą. Pati mėgstu aktyvias atostogas, bet galima ir paplūdimyje pagulėti. Norėčiau nuvažiuoti į Indiją, kuri yra egzotinė šalis. Aš mėgstu Italiją,  ten visada smagu sugrįžti.  

Ramūnas: „Važiuosime į Palangą arba į Šventąją“
– Tikriausiai važiuosime į Palangą arba į Šventąją. Tai yra šeimos pamėgtos vietos. Šiais metais į užsienio šalį neplanuojame važiuoti. Buvau išvažiavęs į Latviją, bet iš tokių lietuviškų algų po užsienio šalis nelabai išeina keliauti. Man labiau patiktų pažintinės atostogos. Kai keliaujame su šeima, pabūname paplūdimyje, pavaikščiojame po parkus, nueiname į kavinę. Norėčiau nuvažiuoti į Kiniją.

Bronius: „Planuoju likti Lietuvoje“
– Dar neatostogavau, vis planuoju. O planuoju likti Lietuvoje, nuvažiuoti į Šventąją ar Palangą. Dar  nuvažiuoju į Druskininkus. Aš daugiausia atostogauju Lietuvoje. Man patinka įvairus poilsis: tiek aktyvus, tiek pasyvus. Patinka ir su dviračiu pasivažinėti. Keliaujame su šeima ir draugais. Labiausiai norėčiau nuvažiuoti į Turkiją.

Į viršų