Besitęsiantys gana šilti orai labai išvargina, todėl suskumbame atsigaivinti įvairiuose vandens telkiniuose, pasimėgauti saulės spinduliais. Nors vasara dar neprasidėjo, tačiau nusprendėme sužinoti, ar šiauliečiai ir miesto svečiai jau pradėjo maudymosi sezoną. Dauguma respondentų teigia, kad vanduo dar per šaltas. Tačiau daugelis žada niekur toli nevykti, o likti Lietuvoje ir išsimaudyti arba Baltijos jūroje, arba kuriame nors Lietuvos ežere.

Aivaras: „Taip, jau atidariau“
– Taip, jau maudžiausi Rėkyvos ežere. Vanduo nebuvo šaltas, man kaip tik buvo labai šiltas. Šiais metais gana anksti atidariau maudymosi sezoną nei praėjusiais metais. Savaitgalį gal nuvažiuosiu į Palangą, jei pavyks.

Justas ir Jurgita: „Dar neatidarėme“
– Dar neatidarėme, nes buvo šaltas vanduo. Buvome nuvažiavę prie vandens telkinių, juose  braidėme, teko braidyti ir žiemą. Dar nežinome, kada šiais metais atidarysime maudymosi sezoną. Kai reikės įlipti į vandenį, tada ir lipsime.

Stasė: „Dar ne“
– Dar ne, man per šaltas vanduo. Pati mėgstu daug šiltesnį vandenį. Lietuvoje vandens telkiniuose man visada yra per šalta. Man labiau patinka maudytis Graikijoje ar kur nors kitur. Taip darau ir dėl sveikatos problemų.

Jugina: „Nebuvau prie vandens telkinių“
– Dar nebuvau prie vandens telkinių. Nežinau, kada atidarysiu maudymosi sezoną, turbūt tada, kai vyras atostogaus. Tada nuspręsime kur nuvažiuoti. Turime mažą vaiką, todėl poilsiausime Lietuvos kraštuose.

Ieva: „Aš dar ne“
– Mano mažoji – taip, aš – dar ne. Nesu vandens mėgėja, o mažoji pas močiutę kiekvieną dieną maudosi baseine. Kai nuvažiuosime į Palangą, nepraleisiu progos išsimaudyti jūroje. Dabar nėra kada atidaryti maudymosi sezono, reikia mažąją prižiūrėti, o pačiai dar nėra ir noro.

Dmitrijus: „Ežeruose ir jūroje dar nesimaudžiau“
– Aš esu treneris, tai atidariau jau seniai, bet ežeruose ir jūroje dar nesimaudžiau. Nėra dar ir laiko, nes visada dirbu. Tačiau būtinai atidarysiu ir planuoju kuo greičiau. Praėjusiais metais maudytis pradėjau birželio mėnesį. Šiais metais planuoju maudytis ežere, kuris nėra toli nuo Šiaulių. Labiausiai patinka Pageluvio ežeras.

Gabrielė ir Ema: „Tik jūroje braidėme“
– Dar ne, tik jūroje braidėme. Tai dar nėra maudymosi sezono atidarymas. Vanduo nebuvo šaltas, turbūt savaitgalį jau maudysimės. Šuo jau atidarė maudymosi sezoną. Žadame nuvažiuoti arba prie Rėkyvos ežero, arba į Palangą. Tokiu metu praėjusiais metais dar nebuvome atidariusios maudymosi sezono. Iš tikrųjų nelabai yra ir kada, kai reikia dirbti.

Skaistė: „Nemėgstu viešose vietose maudytis“
– Dar ne, nes nesimaudau dėl sveikatos. Taip pat truputį baisu ir nemėgstu viešose vietose maudytis. Man tai yra nehigieniška. Nesimaudau ir baseinuose, o jūroje tik pabraidau. Moterys, jei daugiau pasidomėtų, tai sužinotų, jog mums negalima. Anksčiau, kai buvau vaikas, maudydavausi, buvo linksma, smagu, o dabar man net nelinksma, nejaučiu tokio potraukio. Prie ežerų irgi negulinėju, per daug žmonių, triukšmo, renkuosi kitokį poilsį.

Gintarė: „Prie jūros dar nebuvau“
– Dar ne, prie jūros dar nebuvau. Patinka maudytis tik jūroje, nes malonesnis ir švaresnis yra vanduo. Praėjusias metais tokiu metu dar nebuvau atidariusi maudymosi sezono, nes buvo šalta, dar reikėjo ir striukių. Jei bus šiltas savaitgalis, nuvažiuosiu ar į Palangą, ar į Latvijos pajūrį.  

Jevgenijus: „Dar nespėjau“
– Dar ne, nors šilta, bet dar nespėjau. Aš esu iš Telšių, bet dar nesimaudžiau, man dar šalta. Važiuosiu prie Germanto ežero, man geriau ten, nes yra gražu. Šį savaitgalį nevažiuosiu, nes būsiu užsiėmęs.

Andrej: „Dar neatidariau“
– Dar neatidariau maudymosi sezono, nes esu tolimųjų reisų vairuotojas, neseniai sugrįžau. Man dar  per šalta, patinka, kai yra šilčiau. Tačiau dar pagalvosiu, kur būtų galima nuvažiuoti.

Redas: „Dar ne, nes šalta“
– Dar ne, nes šalta. Buvau Egipte, kur oro ir vandens temperatūra 27 laipsniai. Nesimaudžiau Raudonojoje jūroje, nes buvo per šalta. Maudymosi sezoną planuoju atidaryti prie kokio nors ežero, pavyzdžiui, prie Bijotės, kuris  pats geriausias. Į Palangą nevažiuosiu, nes per brangu. Pigiau yra nuvažiuoti į Turkiją ar į Italiją.

Į viršų